Ψιλοκόβεις ένα μαρούλι (οχι το δικό μας το marouli) άλλο πάρε γιατί το δικό μας είναι και γκρινιάρικο! Ψιλοκόβεις και λίγο πράσινο κρεμμυδάκι και τα ανακατεύεις. Παίρνεις ένα άδειο μπουκαλάκι (εγώ απο μαγιονέζα έχω), ρίχνεις μέσα, μια κουταλιά λάδι, μια κουταλιά λεμόνι, μια κουταλιά ξίδι και μια κουταλιά μουστάρδα. Χτυπάς με μανία να γίνουν όλα ένα (πως θα ήθελες να σκαμπιλίσεις έναν γκόμενο που του έχεις απωθημένα; έτσι χτυπάς) και περιχύνεις το μαρούλι. Είναι τέλεια σαλάτα. Στις μεγάλες πείνες πέτα μέσα και έναν τόνο (σε νερό, αλλά να βγάλεις το νερό). Αν αγαπάς το λεμόνι σαν εμένα και είσαι ξινομούρης γενικώς, όπως εγώ, ρίξε παραπάνω λεμόνι. Η σαλατούλα είναι και πεντανόστιμη και άνευ θερμίδων!
Καλή όρεξη!
Καλή όρεξη!
καλή μας όρεξη,την σαλατούλα μπορούμε να την συνοδεύσουμε με αρνάκι στο φούρνο με πατάτες?ή πρέπει να φαγωθεί μόνη της???
ΑπάντησηΔιαγραφήεπικαιρη η σαλάτα. τα μαρούλια βγαίνουν μετά το πάσχα κοπελιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τέτοια την βγάζεις δύστυχη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΓ.Πλάκα ...την τρώω τακτικά είναι τέλεια!!!!!
την σαλάτα εννοώ....
Πριν...Η μετα το φαγητο;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΑΧΑ...Κουλιτα, κι εμενα μ αρεσει το μαρουλακι...
Μαλιστα, οταν ημουνα μικρος...[ΠΧ]
Ετρωγα μεγαλα φυλλα μαρουλιου...Με μελι..!!!
Για βράδυ ότι πρέπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροτεινεις για γευμα εναν απλό μεζέ για τσιπουρο,έλα,μωρε,ορφανό φαί ειναι,βάλε κι ένα πιάτο φαγητό,με τονομαρουλοσαλάτα θα χορτάσουμε;:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜιαμ ... εγώ αντί λεμόνι και ξύδι, βάλω λίγο μελάκι στο ντρέσινγκ γιατί μου αρέσει να είναι αλαφρώς γλυκό ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλό! Αν θες ρίξε μια ματιά και στο δικό μας blog: www.astylogia.blogspot.com
ΑπάντησηΔιαγραφή